for the animals

Následníci


Štyri levíčatá odobrané pašerákom

Zverejnil StopCirk sobota 27. februára 2010 0 komentárov

Štyri levíčatá odobrané pašerákom

Autor:

11:00 hodín, piatok, 12. február 2010. Bolo nám oznámené, že na hranici medzi Jordánskom a Saudskou Arábiou boli zadržané štyri malé levíčatá. Príbeh týchto levíčat je celkom zamotaný a ešte vždy ho prešetrujeme, aby sme sa vedeli pozrieť na prípad jasnejšie. Čo už vieme je, že opustili Sýriu v súkromnom aute a vstúpili do Jordánu cez Jaberskú hranicu (hranica medzi Sýriou a Jordánom). Keď došla ku Saudsko/Jordánskej hranici, precestujúc celý Jordán, žena v tom aute zrejme spanikárila. Našla autobus, ktorý šiel späť do Sýrie a spýtala sa vodiča či ich nezoberie späť do Sýrie. V tomto bode colný úrad objavil levíčatá a skonfiškoval ich.

Tím z Kráľovskej spoločnosti pre zachovanie prírody (Royal Society for the conservation of nature) a členovia tímu z okrsku Vyššieho Ammánu, ktorí ich skonfiškovali, sa vybrali hneď ku hranici, aby odovzdali skonfiškované zvieratá. Vôbec sme neboli pripravení na pohľad, s ktorým sme sa stretli.


Levíčatá boli natlačené, dva v jednom, do malých cestovných klietok, ledva vhodných pre obyčajnú mačku! Aj keď sme odstránili vrchol klietky, boli tak natlačené, že sme neboli schopní ich vybrať.

Okamžite sme tie levíčatá previezli do New Hope Centre pre akútne ošetrenie a starostlivosť, kde boli presunuté do väčšej klietky, predtým, než boli uvedené do ich novej ohrady.


Levíčatá sa vo svojej novej ohrade usadili celkom dobre, hoci boli spočiatku vystrašené.


Dnes boli prevezené do novej ohrady a teší nás, že sa majú oveľa lepšie.


Skutočnosť, že tieto levíčatá boli odobrané matkám v tak mladom veku je zločin a vyzývame každého, aby prispel k zastaveniu nelegálnych odchytov, transportov a predaju týchto nádherných zvierat. Ani si nechceme predstaviť k akému životu smerovali...

ZDROJ:

Kosatka zabila svoju trénerku pred vystúpením. Je načase prestať s "cirkusovými" vystúpeniami zvierat?

Autor: Ian Brockwell (Predklad: WAFPRESS)

Po tom čo bola Dawn Brancheau, trénerka v zábavnom parku SeaWorld vo Floride, zabitá kosatkou menom Tillikum, prišiel čas zamyslieť sa nad tréningom zvierat, ktoré musia predvádzať triky.

Trénerka zomrela na "mnohonásobné traumatické zranenia a utopenie" po tom, čo bola kosatkou stiahnutá do bazéna.

Podľa správ Tillikuma vinia z dvoch ďalších úmrtí, jeden z 1991 (tiež jeden z jeho trénerov) a iný muž v roku 1999. Tillikum je kvôli tomu izolovaný od ostatných kosatiek a tréneri s ním zrejme nemôžu ísť do vody.

Zatiaľ čo si verejnosť očividne užíva pozerať sa na zvieratá, ktoré predvádzajú triky, či už je to v cirkuse alebo zábavnom parku, len málo z nich sa asi pozastaví a zamyslí nad tréningom, ktorý je potrebný na dosiahnutie takéhoto výkonu.

Nanešťastie sa ku mnohým zvieratám chovajú zle, len aby dosiahli tie výsledky, ktoré verejnosť považuje za tak zábavné. Ale aj keď nie sú, prečo tu existuje
záujem chcieť vidieť zvieratá vystupovať neprirodzene?

Určite, je dosť zlé, že držíme veľryby uväznené na tak malom priestore, nehovoriac o tom, že ich tiež vystavujeme poníženiu z predvádzania hlúpych trikov. Keď už tieto bytosti väzníme, prečo sa na nich nedokážeme jednoducho pozerať ako si len tak prirodzene plávu?

Môj osobný pohľad je taký, že za oveľa zaujímavejšie považujem vidieť zvieratá v prírode tak ako prirodzene žijú a som si istý, že my ľudia by sme sa z takejto skúsenosti naučili oveľa viac.

Keď už naša technológia a znalosti výrazne pokročili za posledných zopár tisícročí, zdá sa, že náš základný inštinkt správať sa zle k ostatným obyvateľom tejto planéty (vrátane ľudí) sa zmenil len veľmi málo.

Ešte stále si vyberáme vojnu pre urovnávanie našich sporov, zabíjame sa pre náboženské rozdiely, dovoľujeme vybraným menšinám kontrolovať naše osudy a podporujeme týranie zvierat kvôli našej zábave. Môžme sa čudovať, keď ešte vždy očakávame kontakt s mimozemskými bytosťami, prečo by vôbec chceli komunikovať s takými barbarmi?

Možno by rodičia vedeli viac pomôcť ľudskej rase tým, že budú podporovať svoje deti, aby spoznávali skôr tie prirodzené zázraky sveta. Pozerať sa na šimpanzov ako pijú čaj (oblečení do ľudských šiat), na levy ako skákajú cez ohnivé obruče alebo veľryby vystupujúce vo vodných väzniciach nie je tou správnou cestou vpred.

ZDROJ: http://newsblaze.com/story/20100225174111ianb.nb/topstory.html
Orig. dát. publikovania: 25.02.2010

Správa o zabití trénerky z médií (VIDEO):
Whale Kills Trainer at Sea World
http://www.youtube.com/watch?v=fuN4qF32q28

Stavba nového priestoru pre bolívijské levy

Zverejnil StopCirk sobota 13. februára 2010 0 komentárov

Video z prípravy nového domova pre zachránené levy z bolívijských cirkusov. V Bolívii sa podarilo presadiť zákaz využívania zvierat v cirkusoch, a preto si tieto levy budú užívať nový domov bez drezúry a násilia.

http://www.youtube.com/watch?v=FTk6hvHmXYI

E-MAIL

stopcirk@gmail.com

Stop Cirk

Postupne sa chystáme na tomto webe zverejňovať informácie týkajúce sa cirkusov, ktoré pri svojich predstaveniach využívajú zvieratá. Budeme sa snažiť priniesť hlavne informácie o slovenských a českých cirkusoch, ale aj iných, ktoré pôsobia v týchto končinách. Samozrejme aj informácie zo zahraničia. Chceme sa sústrediť hlavne na videá a propagačnú činnosť, aby bol tento web výborným zdrojom pre ľudí, ktorí chcú niečo podniknúť proti cirkusom v ich mestách, aby mohli posunúť texty a tento web (napríklad na letákoch) vo svojom okolí pre ľudí, ktorí sa chystajú navštíviť cirkus so zvieratami. Takže šírte prosím ďalej a nezabudnite: "Nepodporujte utrpenie zvierat v cirkusoch! Nezúčastňujte sa predstavení, a dajte vedieť ostatným, že pre zvieratá cirkusy nie sú zábavou." A keby ste mali alebo našli nejaké texty alebo videá, alebo niečo preložili z iných jazykov, plagáty, banery, letáky... pošlite to prosím na náš e-mail: stopcirk@gmail.com http://www.stopcirk.blogspot.com/ -alebo- www.cirkusybezzvierat.tk

Kategórie

Príspevky