for the animals

Následníci


Protest proti cirkusu Aleš v Prešove

Zverejnil StopCirk pondelok 24. mája 2010 0 komentárov

STOP CIRKUSOM SO ZVIERATAMI! PROTEST!

v dňoch 26.5 - 1.6.2010 bude v Prešove pred Astóriou opäť cirkus ALEŠ.

Prosíme všetkých, ktorý môžu, prídte sa zapojiť do prostestu proti krutostiam, ktoré sú páchané na zvieratách v cirkusoch.

Dlhý transport v stiesnených podmienkach, v chlade, v teple, často bez vody, jedla, cestujú dlhé kilometre, aby nás, ľudí, pobavili.
Tvrdá drezúra, neprirodzené prvky, krik, bitie, odopieranie jedla, spánku, ... bolesť, strach skryté za pozlátkom.
Zastavme to !

Cestovné pod odhode preplatíme, ak môžete aj len na jeden deň ste vítaní. Viac info (miesto stretnutia, ...) na slobodazvierat@gmail.com, 0902 602 331, 0904 376 939. Aj tá najmenšia činnosť má zmysel. Urobme to pre zvieratá! Ďakujeme

Report z protestu v Poprade

Zverejnil StopCirk utorok 18. mája 2010 0 komentárov

Dňa 15.5.2010 sa v Poprade uskutočnil protest proti cirkusu Aleš. Oslovovali sme ľudí, rozdávali letáčiky a držali transparenty. Ľudia sa len uškŕňali a nič nehovorili ani pre ani proti. Môj názor je, že život v cirkuse je pre zvieratá celoživotným utrpením. Ľudia stále nechápu, že podporovať trápenie zvierat nie je správne. Ako by sa nám páčilo celý život prežiť v klietke a mať neustále strach z bitky?! Či už sa zviera v cirkuse narodí, alebo tam príde ako dospelé je to proti prírode držať ich v zajatí. Prosím nepodporujte týranie zvierat v cirkuse svojimi peniazmi. Raz sa príroda vzbúri, ale potom už bude neskoro. Dostali sme dar života a mali by sme život ochraňovať v každej forme, v ktorej príde na svet...







Protest proti cirkusu Aleš v Poprade

Zverejnil StopCirk streda 12. mája 2010 0 komentárov

Protest proti cirkusu Aleš v Poprade

Dátum: 15. mája 2010
Čas: 16:30 - 19:00
Miesto: Parkovisko pri supermarkete Billa Poprad

http://www.facebook.com/event.php?eid=125687517448280

Zverejnil StopCirk streda 5. mája 2010 0 komentárov

Netleskajme strachu (Nitra - 30.3.2010)

( z webu michala kolesára - michalkolesar.net ) Řekl jsem si, že dám prostor lidem bez vlastního webu ke zveřejnění jejich aktivit propagujících veganství a osvobození zvířat. Jako výraz své podpory a respektu. Dnešní text mi poslal Juraj ze Slovenska. Je to zpráva o protestu proti cirkusu v Nitre. Velmi hořká zpráva.

Podotýkám, že názor autorů nebo autorek takto zveřejněných textů nemusí být v souladu s mými názory nebo způsobem práce. Pokud se rozhodnu pro zveřejnění nějakého takového textu, bude to bez cenzury i jakýchkoli “uměleckých” korektur.

O cirkusu a lidech

Dozvedel som sa, že k nám do Nitry príde cirkus. Okamžite, keď som prišiel domov, dávam informáciu na Facebook o zhromaždení. Sledujem s očakávaním, či sa vôbec niekto nájde a pôjde podporiť toto zhromaždenie. Mám obavy. Budem tam sám, príde ma niekto podporiť? Dni ubiehajú a ľudia pomaly potvrdzujú, že sa na proteste zúčastnia. Nakoniec potvrdzuje účasť šesťdesiat ľudí. Skvelá správa.

Nastal ten deň. Je niečo pred šestnástou hodinou a nastupujem na autobus. Stretnutie pred cirkusom je naplánované na 16:30. Autobus sa pomaly blíži k miestu stretnutia a zvedavo sa obzerám, či nezbadám niekoho s transparentmi alebo letákmi. Vystupujem a nikde nikoho. Čo sa stalo? Je síce ešte pätnásť minút do plánovaného času zhromaždenia, ale žeby ešte nikto neprišiel? Čakám, čakám a nikoho nikde. Nakoniec sa zjaví prvý protestant Peter. Bol ešte v meste vytlačiť nejaký transparent, ktorý si zhotovil. Tiež je zhrozený z toho, že nikto neprišiel. Čas ubieha a prichádzajú účastníci zhromaždenia.

Dávam jednej žene s deťmi leták a pýtam sa jej, prečo ide do cirkusu. Vysvetľujem jej, ako sa veci v skutočnosti majú. Jej odpoveďou je, že dostala lístky a chce preto zobrať deti do cirkusu. Že ona vie, čo sa tam robí, týrajú zvieratá. Váha. Niekoľkokrát opakuje to isté, ale nakoniec tam aj tak ide!

Postupne prichádzajú ďalší účastníci zhromaždenia, aj keď už neskoro. Je nás tam dokopy štrnásť, z toho traja, čo účasť ani nepotvrdili a jedna študentka, ktorá si robí prácu do školy. Natáča všetko na kameru.

Nejakým oneskorencom rozdávame letáky a vysvetľujeme, aká je skutočnosť. Ignorujú to. Je im to jedno. Niektorí z nás dávajú letáky za stierače áut, iní ich idú zaniesť do schránok. V jednom dome stretávajú dve deti a pýtajú sa ich, či pôjdu do cirkusu. Na ich prekvapenie im deti odpovedajú, že v cirkuse sú zvieratá týrané!

Spravíme pár fotiek a čakáme na koniec predstavenia, aby sme mohli ľuďom z cirkusu rozdať letáky. Berú si ich, no úplne nás ignorujú. Ignorujú pravdu a to je zlé. Cirkusanti provokačne idú za nami, s tým, že nám chcú predať nejaké suveníry. Vediem s nimi diskusiu. Presviedčajú nás, že zvieratá sa majú dobre, a že tréning je o dôvere. Rozprávajú ako ich milujú. Pritom jeden z nich povie:„Čo keď to zviera pod dvadsiatich rokoch chcípne?”! Takto „pekne” to povedal!

Je po devätnástej hodine a každý ide svojou cestou.

Čo som sa dozvedel? Potvrdil som si, že ľudia sú ignoranti! Ak sa ich niečo bytostne netýka, je im to jedno. Ďalšou vecou je to, že deti majú omnoho viac inteligencie ako dospelí. Oni povedia pravdu, nepoznajú pretvárku. A tí, ktorí potvrdili účasť a neprišli? Nemám slov. Toto sú skutoční ľudia. Bezcharakterní, ktorí majú len silné reči. Tým, ktorí prišli, by som chcel poďakovať. Dúfam, že v budúcnosti to bude lepšie a zíde sa nás viac. Žiaľ v dnešnej dobe prevládajú ignoranti nad tými s „čistým” srdcom.

Na záver len jediná vec. Pokiaľ budú ľudia, dovtedy budú mať zvieratá na zemi peklo.

Juraj

25

254

2545

2549

25496_4

25496_40

25496

25497

254963

E-MAIL

stopcirk@gmail.com

Stop Cirk

Postupne sa chystáme na tomto webe zverejňovať informácie týkajúce sa cirkusov, ktoré pri svojich predstaveniach využívajú zvieratá. Budeme sa snažiť priniesť hlavne informácie o slovenských a českých cirkusoch, ale aj iných, ktoré pôsobia v týchto končinách. Samozrejme aj informácie zo zahraničia. Chceme sa sústrediť hlavne na videá a propagačnú činnosť, aby bol tento web výborným zdrojom pre ľudí, ktorí chcú niečo podniknúť proti cirkusom v ich mestách, aby mohli posunúť texty a tento web (napríklad na letákoch) vo svojom okolí pre ľudí, ktorí sa chystajú navštíviť cirkus so zvieratami. Takže šírte prosím ďalej a nezabudnite: "Nepodporujte utrpenie zvierat v cirkusoch! Nezúčastňujte sa predstavení, a dajte vedieť ostatným, že pre zvieratá cirkusy nie sú zábavou." A keby ste mali alebo našli nejaké texty alebo videá, alebo niečo preložili z iných jazykov, plagáty, banery, letáky... pošlite to prosím na náš e-mail: stopcirk@gmail.com http://www.stopcirk.blogspot.com/ -alebo- www.cirkusybezzvierat.tk

Kategórie

Príspevky