for the animals

Následníci


Pre zvieratá to nie je zábava

Zverejnil StopCirk streda 28. júla 2010 0 komentárov

Pre zvieratá to nie je zábava
Zvieratá v cirkusoch a opice a šimpanzi využívané v TV, reklamách a filmoch sú bežne bité trénermi, aby ich donútili vystupovať. Pozrite si toto video a sami a samé zistite prečo nie sú cirkusy a zábavný priemysel zábavou pre zvieratá.

...so slovenskými titulkami
http://www.youtube.com/watch?v=9dvncbj4QmM

Protest proti cirkusu Carini v Nitre

Zverejnil StopCirk sobota 17. júla 2010 0 komentárov

Protest proti cirkusu Carini v Nitre
Nitra - Sídlisko Klokočina, oproti obchodnému domu BILLA

23. júla 2010 · 17:00 - 19:30 hod.

http://www.facebook.com/event.php?eid=138043172891930&ref=mf

Kto má možnosť, cirkus je v Nitre od 16. júla, bolo by fajn rozdávať letáky po všetky dni až do protestu. 23tieho je kvôli 5 dňovej oznamovacej lehote.

Hľadáme ľudí

Zverejnil StopCirk štvrtok 15. júla 2010 2 komentárov

Nasledujúce vystúpenia:

Cirkus ALEŠ - Bardejov (14.7.-18.7)

Cirkus Carini - Nitra (16.7. - 25.7.)

Hľadajú sa ľudia, ktorí by pomohli s rozdávaním letákov a všeobecne pri aktivitách v týchto mestách. (píšte do komentárov alebo na stopcirk@gmail.com)

Krátky report z Vranova

Zverejnil StopCirk streda 14. júla 2010 0 komentárov

V dňoch 8. - 11. júla 2010 mal vo Vranove n/T predstavenia český Cirkus Aleš. Okrem artistických predstavení vystupujú v ňom aj zvieratá, okrem iných šelmy, opice a bizóni. S týmto zásadne nesúhlasíme a prišli sme vyjadriť náš postoj. Dva dni pred začiatkom prvého predstavenia sme v meste rozdali približne 600 letákov proti cirkusom so zvieratami. 8. júla sme sa prišli postaviť aj pred cirkus s našimi transparentami a rozdávali sme letáky.

Avšak vyskytol sa problém s oznámením zhromaždenia, takže nás potom polícia zrušila. Napriek tomu sme naďalej rozdávali letáky a rozprávali sa s ľuďmi prichádzajúcimi navštíviť cirkus aj v ďalšie dni predstavení. Problém oznamovacej povinnosti špeciálne pri cirkusoch je ten, že často si na svojich webových stránkach neuvádzajú dopredu kde a kedy budú mať ďalšie vystúpenia. Preto treba byť pripravení a sledovať kedy sa v meste objavia reklamné tabule.

Ďakujeme všetkým dobrým ľudkom, ktorí nás prišli podporiť a aj tým, ktorí sa po prečítaní letákov a získaní novej perspektívy na cirkusy so zvieratami otočili a nenavštívili ich predstavenie. Podporujte cirkusy bez zvierat a žiadajte od tých ostatných, že máte záujem vidieť artistov a klaunov, nie potupovanie zvierat.





Útok

Zverejnil StopCirk 0 komentárov

PROTEST proti cirkusu ALEŠ vo VRANOVE n/T

Zverejnil StopCirk štvrtok 8. júla 2010 0 komentárov

PROTEST proti cirkusu ALEŠ vo VRANOVE n/T

STOP CIRKUSOM SO ZVIERATAMI!
NETLIESKAJME STRACHU, NESMEJME SA BOLESTI!

v dňoch 8. júl - 11. júl 2010 bude vo Vranove nad Topľou pri Slovenke (ulica Herľanská, medzi Slovenskou a riekou Topľa) cirkus ALEŠ.

Prosíme všetkých, ktorí môžu, príďte sa zapojiť do protestu proti krutostiam, ktoré sú páchané na zvieratách v cirkusoch.

Dlhý transport v stiesnených podmienkach, v chlade, v teple, často bez vody, jedla, cestujú dlhé kilometre, aby nás, ľudí, pobavili.
Tvrdá drezúra, neprirodzené prvky, krik, bitie, odopieranie jedla, spánku, ... bolesť, strach skryté za pozlátkom cirkusovej šou.
Zastavme to !

Taktiež je to protest proti násiliu, ktoré použili proti jednému z našich aktivistov v Košiciach, ktorému rozbili palicou hlavu. Bol odvezený do nemocnice. Zamestnanca cirkusu vyšetruje polícia, bolo podané trestné oznámenie.

Vytlačte si letáky: http://stopcirk.blogspot.com/2010/03/letaky.html
Alebo nejaké plagáty: http://stopcirk.blogspot.com/2010/03/grafika.html

O cirkusoch sa dozviete viac na tejto webovej stránke: www.stopcirk.tk
Kto chce podrobnejšie informácie o kampani, alebo sa chce zapojiť, píšte nám na stopcirk@gmail.com

E-MAIL

stopcirk@gmail.com

Stop Cirk

Postupne sa chystáme na tomto webe zverejňovať informácie týkajúce sa cirkusov, ktoré pri svojich predstaveniach využívajú zvieratá. Budeme sa snažiť priniesť hlavne informácie o slovenských a českých cirkusoch, ale aj iných, ktoré pôsobia v týchto končinách. Samozrejme aj informácie zo zahraničia. Chceme sa sústrediť hlavne na videá a propagačnú činnosť, aby bol tento web výborným zdrojom pre ľudí, ktorí chcú niečo podniknúť proti cirkusom v ich mestách, aby mohli posunúť texty a tento web (napríklad na letákoch) vo svojom okolí pre ľudí, ktorí sa chystajú navštíviť cirkus so zvieratami. Takže šírte prosím ďalej a nezabudnite: "Nepodporujte utrpenie zvierat v cirkusoch! Nezúčastňujte sa predstavení, a dajte vedieť ostatným, že pre zvieratá cirkusy nie sú zábavou." A keby ste mali alebo našli nejaké texty alebo videá, alebo niečo preložili z iných jazykov, plagáty, banery, letáky... pošlite to prosím na náš e-mail: stopcirk@gmail.com http://www.stopcirk.blogspot.com/ -alebo- www.cirkusybezzvierat.tk

Kategórie

Príspevky