for the animals

Následníci


Protest vo Zvolene

Zverejnil StopCirk piatok 22. júna 2012 0 komentárov

Protest proti cirkusu Orfei vo Zvolene pri Tescu

Stretnutie je aj dnes, 22.júna 2012 o 17.00 hod
https://www.facebook.com/events/127669087371021/
Kontaktná osoba - Kristína Šupinová

Predstavenia cirkusu:
štvrtok 21.6 o 18:00 hod.
piatok 22.6 o 18:00 hod.
sobota 23.6 o 15:00 a 18:00 hod.
nedeľa 24.6 o 11:00 a 15:00 hod

http://zvolen.sme.sk/c/6424607/zvolencania-sa-ponosuju-na-navstevy-cirkusov.html

http://zv-podujatia.com/2012/06/11/tichy-protest-proti-tyraniu-zvierat-pred-cirkusom/


Na sídlisku Západ vo Zvolene má svoj rozložený šiator cirkus Orfei. Tak ako minule na Zlatom potoku tak aj pri tomto cirkuse sa protestovalo proti týraniu zvierat v cirkuse. 
Dnes  (21.6.2012) to však štátna polícia v počte dvoch príslušníkov po 40 minútach protestu predčasne ukončila. Viac info už čoskoro.


Info a video z predchádzajúceho protestu začiatkom júna proti cirkusu Budapest (zdroj: zv-podujatia.com)


Kultúrny program prinášajú zvolenčanom aj rôzne cirkusy,  ktoré počas roka do mesta zavítajú. Jeden z takýchto cirkusov rozložil svoj stan na sídlisku Zlatý potok a bol to cirkus Budapešť.
Ako to zvyčajne býva, na svoju propagáciu použili plagáty a rôzne pútače, ktoré potom rozvešali kade tade po meste. Druhou formou bolo hlásenie počas jazdy auta cez reproduktory.
Práve spomínané plagáty sa po prvom dni stali terčom niekoho, kto na ne popriliepal papier, z ktorého sa dalo vyčítať, že zvieratá sú týrané.
Nedalo nám to a tak sme okrem pátrania po autoroch prelepovania plagátov napísali aj na e-mailovú adresu cirkusu  žiadosť o vyjadrenie. Do dnešného dňa sa tak nestalo.
Ďalšie pátranie však prinieslo želané ovocie a na sociálnej sieti Facebook sme našli fotografiu mládežníkov, ktorí držali v rukách transparent na druhej strany cesty, kde je zmieňovaný cirkus.
Nakontaktovali sme sa teda na nich a na ďalší deň 10.6.2012 hodinu pred cirkusovým predstavením sme sa aj prišli pozrieť. Dve dievčatá, pomenujme ich  Lenka a Katka v tichom proteste s transparentom v ruke dávali najavo okoloidúcim, čo si o danom cirkuse myslia.  Už druhý deň takto dávajú najavo svoj postoj.
Na priloženom videu si môžete pozrieť reakcie ľudí, ktorí prechádzali okolo transparentov.
Článok nemá za účel pošpiniť meno cirkusu, ale poukázať na fakt, že zvieratá v cirkusoch môžu byť  a aj sú týrané. Je teda na každom z nás, ako sa k tomu postavíme, ale zatvárať oči pred týmto problémom by nebolo v žiadnom prípade správne.

| edit post

Protest v Žiline

Zverejnil StopCirk 0 komentárov

Protest vo štvrtok - 28.6.2012 - Žilina, Bôrik - pri športovej hale


Zdieľajte udalosť a pozývajte priateľov. Prineste si transparenty, k dispozícii budú letáky a petície. Ak máte akékoľvek otázky, napíšte mi: Bëtt Dålig (kontaktná osoba pre Žilinu)


https://www.facebook.com/events/166018700189804/


Protest v nedeľu - 24.6.2012 - Žilina, Bôrik - pri športovej hale



Veľká vďaka organizátorom a každému čo sa zúčastnil. (21. júna 2012)

| edit post

E-MAIL

stopcirk@gmail.com

Stop Cirk

Postupne sa chystáme na tomto webe zverejňovať informácie týkajúce sa cirkusov, ktoré pri svojich predstaveniach využívajú zvieratá. Budeme sa snažiť priniesť hlavne informácie o slovenských a českých cirkusoch, ale aj iných, ktoré pôsobia v týchto končinách. Samozrejme aj informácie zo zahraničia. Chceme sa sústrediť hlavne na videá a propagačnú činnosť, aby bol tento web výborným zdrojom pre ľudí, ktorí chcú niečo podniknúť proti cirkusom v ich mestách, aby mohli posunúť texty a tento web (napríklad na letákoch) vo svojom okolí pre ľudí, ktorí sa chystajú navštíviť cirkus so zvieratami. Takže šírte prosím ďalej a nezabudnite: "Nepodporujte utrpenie zvierat v cirkusoch! Nezúčastňujte sa predstavení, a dajte vedieť ostatným, že pre zvieratá cirkusy nie sú zábavou." A keby ste mali alebo našli nejaké texty alebo videá, alebo niečo preložili z iných jazykov, plagáty, banery, letáky... pošlite to prosím na náš e-mail: stopcirk@gmail.com http://www.stopcirk.blogspot.com/ -alebo- www.cirkusybezzvierat.tk

Kategórie

Príspevky