for the animals

Následníci


Velká Británie směřuje k zákazu používání volně žijících zvířat v cirkusech
by Animal in Distress

Organizace Animal Defenders Intenational (ADI) nedávno zveřejnila záběry, kde je brutálním způsobem ubližováno slonici Anne v britském Super cirkusu Bobbyho Roberta. Na zveřejněných záběrech je vidět, jak Anne, které je už 59 let a trpí hroznou artritidou, je bita celkem 48 údery do hlavy a jiných částí jejího těla. Více řekne následující video.




Po těchto šokujících záběrech, nyní přichází dobrý plán britské vlády - zakázat používání volně žijících zvířat v britských cirkusech. Podle Daily Express je ministryně životního prostředí Velké Británie Caroline Spelman v posledních fázích zavedení tohoto zákazu.

Caroline Spelman řekla, že nutit slony, tygry, lvy, velbloudy a další volně žijící bytosti provádět triky pro veřejnost je v moderní Británii špatné.

Britští úředníci ministerstva životního prostředí teď pracují na detailech, aby zajistili, že zákaz nebude v rozporu s evropskou legislativou.

Již minulý rok v březnu zveřejnila Animal Defendres Intenational výsledky svého průzkumu, které ukázaly, že celých 94% z 10 576 dotázaných občanů Velké Británie chce, aby byl ve Spojeném Království přijat zákaz používání volně žijících zvířat v cirkusech.

Anne už je dnes osvobozena z rukou svých otrokářů, jak můžete vidět na videu níže.



Zdroj:
http://www.dailyexpress.co.uk/posts/view/238387/Wild-animals-will-be-banned-from-circus/

http://www.ad-international.org/animals_in_entertainment/go.php?id=2075&ssi=10

http://www.ad-international.org/animals_in_entertainment/go.php?id=1809&ssi=10

E-MAIL

stopcirk@gmail.com

Stop Cirk

Postupne sa chystáme na tomto webe zverejňovať informácie týkajúce sa cirkusov, ktoré pri svojich predstaveniach využívajú zvieratá. Budeme sa snažiť priniesť hlavne informácie o slovenských a českých cirkusoch, ale aj iných, ktoré pôsobia v týchto končinách. Samozrejme aj informácie zo zahraničia. Chceme sa sústrediť hlavne na videá a propagačnú činnosť, aby bol tento web výborným zdrojom pre ľudí, ktorí chcú niečo podniknúť proti cirkusom v ich mestách, aby mohli posunúť texty a tento web (napríklad na letákoch) vo svojom okolí pre ľudí, ktorí sa chystajú navštíviť cirkus so zvieratami. Takže šírte prosím ďalej a nezabudnite: "Nepodporujte utrpenie zvierat v cirkusoch! Nezúčastňujte sa predstavení, a dajte vedieť ostatným, že pre zvieratá cirkusy nie sú zábavou." A keby ste mali alebo našli nejaké texty alebo videá, alebo niečo preložili z iných jazykov, plagáty, banery, letáky... pošlite to prosím na náš e-mail: stopcirk@gmail.com http://www.stopcirk.blogspot.com/ -alebo- www.cirkusybezzvierat.tk

Kategórie

Príspevky