for the animals

Následníci


SMIECH CEZ SLZY

Zverejnil StopCirk utorok 4. augusta 2009

SMIECH CEZ SLZY

Prišiel do Vášho mesta už v tomto roku cirkus?
Alebo sa jeho príchod ešte len chystá?
Máte radšej excelentné vystúpenia ľudských artistov, alebo prehliadate fakt, že zvieratá jednoducho nie sú klauni?

Ako je vidno, éra potulných komediantov s cvičenými opičkami ešte neskončila. Naopak, ľudia presýtení industriálnou spoločnosťou sa akým si zaujímavým spôsobom vracajú do starých čias, ktorých bezpochyby bola aj cirkusová manéž.
Áno, vyzerá to roztomilo, keď sa rodinka s deťmi vyberie do cirkusu „na zvieratká“. Mnoho ľudí vôbec nepochopí, akú cenu za ich príjemné nenáročné rozptýlenie musia tie „milé“ zvieratká zaplatiť.

Cirkus so zvieratami nie je len chvíľková zábava v našom meste.

Je to predovšetkým:

TRANSPORT
(má na svedomí stres, zmenu klimatických podmienok, zranenia a dehydratáciu zvierat)
VAZENIE
(nedostatočná hygiena, nedostatok prirodzeného pohybu, opakované monotónne úkony vyvolávajú u zvierat psychické výchylky. Celé ich životné prostredie je obmedzené na klietky. Zvieratá mnohokrát prežijú celé roky držané iba v prepravných bedniach)
DREZÚRA
Má jediný cieľ – prinútiť zviera k výkonu. Mnohokrát sú používané násilné metódy, prikladanie žeravých platní na chodidlá, bitie, bodanie, hladovanie)
BEZCITNOSŤ
(neustála prítomnosť zvierat v cirkuse spôsobuje u ľudí bezcitnosť, prehliadanie ich ťažkostí, ktoré majú počas ich života v cirkuse)
PREZIMOVANIE
(máloktorý cirkus má zabezpečené kvalitné prezimovanie, preto mnohé zvieratá neuveriteľne trpia, pokiaľ prejdú mrazy v zlých ustajňovacích podmienkach)
ZAOBCHÁDZANIE
(v cirkusoch prakticky nemožno kontrolovať stav zvierat, mnohé cirkusy nemajú k dispozícii veterinárov, pri zistení zlých podmienok nemožno kontrolovať nápravu, lebo cirkusy neustále kočujú)

Nemyslíme si, že je toto najšťastnejší spôsob zábavy.
Vyzývame všetkých ľudí, ktorým nie sú osudy zvierat ľahostajné, aby nepodporovali tieto živé utrpenia.

Nepodporujte bolesť a strach!
Nenavštevujte cirkusy so zvieratami!
Neprispievajte svojimi peniazmi ľuďom, ktorí zodpovedajú za toto utrpenie!

E-MAIL

stopcirk@gmail.com

Stop Cirk

Postupne sa chystáme na tomto webe zverejňovať informácie týkajúce sa cirkusov, ktoré pri svojich predstaveniach využívajú zvieratá. Budeme sa snažiť priniesť hlavne informácie o slovenských a českých cirkusoch, ale aj iných, ktoré pôsobia v týchto končinách. Samozrejme aj informácie zo zahraničia. Chceme sa sústrediť hlavne na videá a propagačnú činnosť, aby bol tento web výborným zdrojom pre ľudí, ktorí chcú niečo podniknúť proti cirkusom v ich mestách, aby mohli posunúť texty a tento web (napríklad na letákoch) vo svojom okolí pre ľudí, ktorí sa chystajú navštíviť cirkus so zvieratami. Takže šírte prosím ďalej a nezabudnite: "Nepodporujte utrpenie zvierat v cirkusoch! Nezúčastňujte sa predstavení, a dajte vedieť ostatným, že pre zvieratá cirkusy nie sú zábavou." A keby ste mali alebo našli nejaké texty alebo videá, alebo niečo preložili z iných jazykov, plagáty, banery, letáky... pošlite to prosím na náš e-mail: stopcirk@gmail.com http://www.stopcirk.blogspot.com/ -alebo- www.cirkusybezzvierat.tk

Kategórie

Príspevky