for the animals

Následníci


Tréning a tragédia - Slony v cirkusoch

Zverejnil StopCirk nedeľa 2. augusta 2009

Tréning a tragédia - Slony v cirkusoch

Za kulisami, tréner slonov Tim Frisco učí rádoby trénerov ako dominovať slonom a ako ich donútiť, aby vykonávali cirkusové triky. "Zatni do nich ten hák. Keď ich budeš počuť kričať, môžeš si byť istý, že máš ich pozornosť." Slon trúbi v agónii, keď mu Friskov hák, ktorý má ostrý železný hák so špicatým koncom, roztrhne jeho citlivú kožu. Frisco, tréner slonov v cirkuse Carson a Barnes, sa naučil tomuto remeslu od svojho otca, ktorý je bývalým trénerom pre cirkusy Ringling Bros. a Barnum a Bailey Circus.

Faktom je, že zvieratá prirodzene nechodia na bicykloch, nestoja na svojich hlavách, nebalancujú na loptách a neskákajú cez ohnivé kruhy. Aby ste ich donútili vykonávať tieto mätúce a fyzicky nepohodlné triky, trénery používajú biče, úzke obojky, náhubky, elektrické bodáky, háky a iné bolestivé nástroje tohoto remesla.

Tlieskame artistom na vysunutých hrazdách, žonglérom, klaunom, chodcom po lanách a akrobatom. Ale nechajte zvieratá napokoji. Švédsko, Rakúsko, Kostarika, India, Fínsko a Singapur zakázali alebo obmedzili využívanie zvierat v zábavnom priemysle - je načase, aby USA (a Slovensko a Česko) urobili to isté!

Video si môžete pozrieť tu online aj so slovenskými titulkami:
http://www.youtube.com/watch?v=zEKPtsZkjqg



Alebo si ho stiahnite tu aj s titulkami, a pusťte ho aj svojim
známym, kamarátom a kamarátkam:

http://fuckcopyright.blogspot.com/2009/08/training-and-tragedy-elephants-in.html

E-MAIL

stopcirk@gmail.com

Stop Cirk

Postupne sa chystáme na tomto webe zverejňovať informácie týkajúce sa cirkusov, ktoré pri svojich predstaveniach využívajú zvieratá. Budeme sa snažiť priniesť hlavne informácie o slovenských a českých cirkusoch, ale aj iných, ktoré pôsobia v týchto končinách. Samozrejme aj informácie zo zahraničia. Chceme sa sústrediť hlavne na videá a propagačnú činnosť, aby bol tento web výborným zdrojom pre ľudí, ktorí chcú niečo podniknúť proti cirkusom v ich mestách, aby mohli posunúť texty a tento web (napríklad na letákoch) vo svojom okolí pre ľudí, ktorí sa chystajú navštíviť cirkus so zvieratami. Takže šírte prosím ďalej a nezabudnite: "Nepodporujte utrpenie zvierat v cirkusoch! Nezúčastňujte sa predstavení, a dajte vedieť ostatným, že pre zvieratá cirkusy nie sú zábavou." A keby ste mali alebo našli nejaké texty alebo videá, alebo niečo preložili z iných jazykov, plagáty, banery, letáky... pošlite to prosím na náš e-mail: stopcirk@gmail.com http://www.stopcirk.blogspot.com/ -alebo- www.cirkusybezzvierat.tk

Kategórie

Príspevky