for the animals

Následníci


TU JE NIEKOĽKO RÁD:

Zverejnil StopCirk utorok 4. augusta 2009

TU JE NIEKOĽKO RÁD:

1. Nenavštěvujte cirkusová představení se zvířaty.

2. Nenavštěvujte ani otevřené zvěřince, které jsou u každého cirkusu.

3. Vysvětlete svým dětem, pokud chtějí navštívit cirkus, že zvířata zde chovaná nejsou v dobrých podmínkách. Vezměte je raději na procházku v přírodě nebo do dobré zoologické zahrady, kde jsou pro zvířata kvalitní podmínky.

4. Napište dopis svému zastupiteli na městském úřadě, kde se povolují jednotlivá cirkusová vystoupení, aby neposkytovali cirkusům se zvířaty možnost vystupovat ve vašem městě. Z příkladů v cizině je vidět, že je toto možné a je spousta příkladů měst, kde takové cirkusy nesmějí vystupovat.

5. Upozorněte příslušnou veterinární správu na přítomnost cirkusu ve vašem městě (cirkusy se někdy opomíjejí vůbec přihlásit - což je jejich povinnost) a vyžádejte si zde kontrolu a písemné výsledky. Veterinární správa je při podezření na špatné zacházení se zvířaty povinna reagovat a sdělit vám výsledky kontroly.

6. Pořizujte fotografie nebo videozáznamy vámi zjištěných cirkusů, zjišťujte počty zvířat a informujte nás. Je to veliká pomoc při mapování všech cirkusových zařízení.

7. Pokuste se získat sponzory a dobrovolné dárce pro vaši kampaň proti cirkusům se zvířaty a informujte veřejnost

8. Upozorňujte nás na jakékoliv informace o cirkusech a věcech kolem ochrany a chovu zvířat

9.
Buďte aktivní a rozšiřujte informace o špatných podmínkách v cirkusech ve svém okolí.

E-MAIL

stopcirk@gmail.com

Stop Cirk

Postupne sa chystáme na tomto webe zverejňovať informácie týkajúce sa cirkusov, ktoré pri svojich predstaveniach využívajú zvieratá. Budeme sa snažiť priniesť hlavne informácie o slovenských a českých cirkusoch, ale aj iných, ktoré pôsobia v týchto končinách. Samozrejme aj informácie zo zahraničia. Chceme sa sústrediť hlavne na videá a propagačnú činnosť, aby bol tento web výborným zdrojom pre ľudí, ktorí chcú niečo podniknúť proti cirkusom v ich mestách, aby mohli posunúť texty a tento web (napríklad na letákoch) vo svojom okolí pre ľudí, ktorí sa chystajú navštíviť cirkus so zvieratami. Takže šírte prosím ďalej a nezabudnite: "Nepodporujte utrpenie zvierat v cirkusoch! Nezúčastňujte sa predstavení, a dajte vedieť ostatným, že pre zvieratá cirkusy nie sú zábavou." A keby ste mali alebo našli nejaké texty alebo videá, alebo niečo preložili z iných jazykov, plagáty, banery, letáky... pošlite to prosím na náš e-mail: stopcirk@gmail.com http://www.stopcirk.blogspot.com/ -alebo- www.cirkusybezzvierat.tk

Kategórie

Príspevky