for the animals

Následníci


Železný hák - zbraň podľa výberu

Zverejnil StopCirk utorok 19. januára 2010

Železný hák - zbraň podľa výberu

Vykorisťovanie zvierat cirkusmi metódami prípravy typu "trénuj bolesťou" a následným lámaním ducha, výsledku navádzania strachu, zahŕňa podstatnú časť organizovanej, ziskuchtivej krutosti a týrania, ktoré dnes existuje.

Zmena prirodzeného správania divokého zvieraťa opakovaným bitím pomocou železných hákov, bičov a elektrických bodcov je týraním zvierat v jeho najzákladnejšej forme.

Vytváranie ilúzie, že slony a ostatné divoké zvieratá si užívajú vykonávanie neprirodzených úkonov pre zábavu verejnosti (a zisky korporácie), je eticky a morálne zlé. Už viac nebudeme akceptovať týranie zvierat za cenu fungovania biznisu. Týranie zvierat sa nedá ospravedlniť, či sa už deje hocikde.

Pamätajte si: Cirkusy nie sú pre zvieratá zábavou, tak vás prosíme, nepodporujte cirkusy využívajúce zvieratá!!

Pozrite si video o železných hákoch, používaných na kontrolu a tréning slonov v cirkusoch: http://www.youtube.com/watch?v=OhQBpq0ZjDE

E-MAIL

stopcirk@gmail.com

Stop Cirk

Postupne sa chystáme na tomto webe zverejňovať informácie týkajúce sa cirkusov, ktoré pri svojich predstaveniach využívajú zvieratá. Budeme sa snažiť priniesť hlavne informácie o slovenských a českých cirkusoch, ale aj iných, ktoré pôsobia v týchto končinách. Samozrejme aj informácie zo zahraničia. Chceme sa sústrediť hlavne na videá a propagačnú činnosť, aby bol tento web výborným zdrojom pre ľudí, ktorí chcú niečo podniknúť proti cirkusom v ich mestách, aby mohli posunúť texty a tento web (napríklad na letákoch) vo svojom okolí pre ľudí, ktorí sa chystajú navštíviť cirkus so zvieratami. Takže šírte prosím ďalej a nezabudnite: "Nepodporujte utrpenie zvierat v cirkusoch! Nezúčastňujte sa predstavení, a dajte vedieť ostatným, že pre zvieratá cirkusy nie sú zábavou." A keby ste mali alebo našli nejaké texty alebo videá, alebo niečo preložili z iných jazykov, plagáty, banery, letáky... pošlite to prosím na náš e-mail: stopcirk@gmail.com http://www.stopcirk.blogspot.com/ -alebo- www.cirkusybezzvierat.tk

Kategórie

Príspevky