for the animals

Následníci


PROTEST proti cirkusu ALEŠ v Košiciach

Zverejnil StopCirk štvrtok 10. júna 2010

Dňa 5.6.2010 začal svoje predstavenia v Košíciach známy český cirkus Aleš. Keďže vo svojich vystúpeniach využíva aj divé a domáce zvieratá, nahlásili sme náš protest. Patríme k ľuďom, ktorí svojimi peniazmi vedome nepodporujú utrpenie zvierat. Fyzické utrpenie, strach, hlad, bolesť, zranenia spôsobené drezúrou, stres, zranenia a úmrtia počas prepravy, neprirodzené prostredie. To všetko je realita, v ktorej si žiadne zviera, ani človek nezaslúži žiť. A už vonkoncom nie za účelom zábavy detí. Nechceme, aby naše deti vyrastali v ilúzii klamstiev o zvieratách ovešaných farebnými „handrami“, ale aby poznali ich život v prirodzenom prostredí.

Preto sme sa v sobotu, 5. júna o 13:30, zišli na riadne nahlásenom zhromaždení pred cirkusom. Protest sme uskutočnili vrámci kampane Iniciatívy "Netlieskame strachu, nesmejme sa bolesti". Účelom bolo informovanie verejnosti o utrpení zvierat žijúcich v cirkuse a o alternatívnych možnostiach spoznávania a pozorovania zvierat pre rodičov s deťmi.

Protest prebiehal pokojne, až kým traja z účastníkov pri rozdávaní letákov, neboli napadnutí dvomi zamestnancami cirkusu Aleš, ktorí preskočili plot a jedného aktivistu udreli palicou dvakrát po hlave. Potom sa rýchlo stiahli do priestorov cirkusu. Spôsobili mu niekoľko centimetrovú tržnú ranu. Odviezla ho sanitka a bol ošetrovaný vo Fakultnej Nemocnici L. Pasteura v Košiciach. Polícia útočníka odviezla na výsluch. Zranený podal trestné oznámenie.

Cirkus Aleš na Slovensku sprevádzali protesty v mestách Nitra, Poprad a Prešov, a mienime v tom pokračovať aj v ďalších mestách, v ktorých budú mať vystúpenia so zvieratami.

Cirkusy so zvieratami sú zakázané v mnohých mestách v Európe ako aj po celom svete. Nedávno ako prvý štát, ktorý zakázal vystupovania cirkusom so zvieratami na svojom území, je Bolívia. Je načase, aby naša spoločnosť prestala tolerovať nezmyselné týranie týchto zvierat len kvôli zábave ľudí. Treba sa pozrieť aj za pozlátko cirkusovej šou a prestať naivne veriť, že tieto zvieratá vystupujú len vďaka kocke cukru a pekným rečiam.


Viac informácií o cirkusoch so zvieratami ako aj videá so slovenskými titulkami nájdete na www.stopcirk.tk
Stránky kampane "Netlieskajme strachu, nesmejme sa bolesti" nájdete na www.netlieskajmestrachu.tk

E-MAIL

stopcirk@gmail.com

Stop Cirk

Postupne sa chystáme na tomto webe zverejňovať informácie týkajúce sa cirkusov, ktoré pri svojich predstaveniach využívajú zvieratá. Budeme sa snažiť priniesť hlavne informácie o slovenských a českých cirkusoch, ale aj iných, ktoré pôsobia v týchto končinách. Samozrejme aj informácie zo zahraničia. Chceme sa sústrediť hlavne na videá a propagačnú činnosť, aby bol tento web výborným zdrojom pre ľudí, ktorí chcú niečo podniknúť proti cirkusom v ich mestách, aby mohli posunúť texty a tento web (napríklad na letákoch) vo svojom okolí pre ľudí, ktorí sa chystajú navštíviť cirkus so zvieratami. Takže šírte prosím ďalej a nezabudnite: "Nepodporujte utrpenie zvierat v cirkusoch! Nezúčastňujte sa predstavení, a dajte vedieť ostatným, že pre zvieratá cirkusy nie sú zábavou." A keby ste mali alebo našli nejaké texty alebo videá, alebo niečo preložili z iných jazykov, plagáty, banery, letáky... pošlite to prosím na náš e-mail: stopcirk@gmail.com http://www.stopcirk.blogspot.com/ -alebo- www.cirkusybezzvierat.tk

Kategórie

Príspevky