for the animals

Následníci


Krátky report z Vranova

Zverejnil StopCirk streda 14. júla 2010

V dňoch 8. - 11. júla 2010 mal vo Vranove n/T predstavenia český Cirkus Aleš. Okrem artistických predstavení vystupujú v ňom aj zvieratá, okrem iných šelmy, opice a bizóni. S týmto zásadne nesúhlasíme a prišli sme vyjadriť náš postoj. Dva dni pred začiatkom prvého predstavenia sme v meste rozdali približne 600 letákov proti cirkusom so zvieratami. 8. júla sme sa prišli postaviť aj pred cirkus s našimi transparentami a rozdávali sme letáky.

Avšak vyskytol sa problém s oznámením zhromaždenia, takže nás potom polícia zrušila. Napriek tomu sme naďalej rozdávali letáky a rozprávali sa s ľuďmi prichádzajúcimi navštíviť cirkus aj v ďalšie dni predstavení. Problém oznamovacej povinnosti špeciálne pri cirkusoch je ten, že často si na svojich webových stránkach neuvádzajú dopredu kde a kedy budú mať ďalšie vystúpenia. Preto treba byť pripravení a sledovať kedy sa v meste objavia reklamné tabule.

Ďakujeme všetkým dobrým ľudkom, ktorí nás prišli podporiť a aj tým, ktorí sa po prečítaní letákov a získaní novej perspektívy na cirkusy so zvieratami otočili a nenavštívili ich predstavenie. Podporujte cirkusy bez zvierat a žiadajte od tých ostatných, že máte záujem vidieť artistov a klaunov, nie potupovanie zvierat.





E-MAIL

stopcirk@gmail.com

Stop Cirk

Postupne sa chystáme na tomto webe zverejňovať informácie týkajúce sa cirkusov, ktoré pri svojich predstaveniach využívajú zvieratá. Budeme sa snažiť priniesť hlavne informácie o slovenských a českých cirkusoch, ale aj iných, ktoré pôsobia v týchto končinách. Samozrejme aj informácie zo zahraničia. Chceme sa sústrediť hlavne na videá a propagačnú činnosť, aby bol tento web výborným zdrojom pre ľudí, ktorí chcú niečo podniknúť proti cirkusom v ich mestách, aby mohli posunúť texty a tento web (napríklad na letákoch) vo svojom okolí pre ľudí, ktorí sa chystajú navštíviť cirkus so zvieratami. Takže šírte prosím ďalej a nezabudnite: "Nepodporujte utrpenie zvierat v cirkusoch! Nezúčastňujte sa predstavení, a dajte vedieť ostatným, že pre zvieratá cirkusy nie sú zábavou." A keby ste mali alebo našli nejaké texty alebo videá, alebo niečo preložili z iných jazykov, plagáty, banery, letáky... pošlite to prosím na náš e-mail: stopcirk@gmail.com http://www.stopcirk.blogspot.com/ -alebo- www.cirkusybezzvierat.tk

Kategórie

Príspevky