for the animals

Následníci


Šokující drezura slůňat v cirkusu Ringling Bros

Zverejnil StopCirk streda 23. decembra 2009

Šokující drezura slůňat v cirkusu Ringling Bros

Organizace PETA (Lidé pro etické zacházení se zvířaty) delší dobu dokumentuje životní podmínky zvířat držených v cirkusu Ringling Bros a Barnum & Bailey. Tento cirkus má své hlavní sídlo ve Spojených státech Amerických, přičemž pořádá své turné i v Evropě.

Šetření dosud přineslo hodně znepokojující zacházení se zvířaty. Ale fotografie zachycující drezuru slůňat, jež byly dnes poskytnuty organizaci PETA jsou opravdu šokující.

Slůňata při drezuře musejí prožívat takové krutosti, jímž je bití nástrojem zvaným bullhook (dřevěný tyčovitý nástroj zakončený kovovým ostrým hrotem), násilné svazování všech končetin nebo zraňování nástrojem, jež produkuje elektrický proud. Slůňata jsou také ve stájích se studenou betonovou podlahou přivázána za končetiny řetězy či lanem a to až po dobu 23 hodin. Cirkusáci takovými metodami drezury cíleně mladým slonům lámou duše a zbavují je veškerých přirozených instinktů a chování, aby při představeních prováděli požadované triky.

Galérii šokujících fotografií, naleznete zde: www.ringlingbeatsanimals.com/bound-babies.asp

Prevzaté z ..
http://zachrana-zvirat.blogspot.com/2009/12/sokujici-drezura-slunat-v-cirkusu.html

E-MAIL

stopcirk@gmail.com

Stop Cirk

Postupne sa chystáme na tomto webe zverejňovať informácie týkajúce sa cirkusov, ktoré pri svojich predstaveniach využívajú zvieratá. Budeme sa snažiť priniesť hlavne informácie o slovenských a českých cirkusoch, ale aj iných, ktoré pôsobia v týchto končinách. Samozrejme aj informácie zo zahraničia. Chceme sa sústrediť hlavne na videá a propagačnú činnosť, aby bol tento web výborným zdrojom pre ľudí, ktorí chcú niečo podniknúť proti cirkusom v ich mestách, aby mohli posunúť texty a tento web (napríklad na letákoch) vo svojom okolí pre ľudí, ktorí sa chystajú navštíviť cirkus so zvieratami. Takže šírte prosím ďalej a nezabudnite: "Nepodporujte utrpenie zvierat v cirkusoch! Nezúčastňujte sa predstavení, a dajte vedieť ostatným, že pre zvieratá cirkusy nie sú zábavou." A keby ste mali alebo našli nejaké texty alebo videá, alebo niečo preložili z iných jazykov, plagáty, banery, letáky... pošlite to prosím na náš e-mail: stopcirk@gmail.com http://www.stopcirk.blogspot.com/ -alebo- www.cirkusybezzvierat.tk

Kategórie

Príspevky